zaterdag, februari 06, 2010

Over één maand: Rory Gallagher Tribute


Voorverkoop Rory Gallagher Tribute in volle gang

De voorverkoop voor het twaalfde Internationale Rory Gallagher Tribute, gehouden op 6 maart a.s. in café De Zon in Wijk aan Zee, is in volle gang. Via de website www.rorygallagher.nl zijn er aanvragen voor kaarten uit Ierland, Engeland, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk en Hongarije. De helft van de 500 kaarten zijn op dit moment al vergeven. Het is dus zaak voor geïnteresseerden om nu toch alvast kaarten te reserveren om teleurstelling bij de deur te voorkomen.

Vorig jaar waren er 450 kaarten verkocht en er wordt dit jaar een nog grotere toeloop verwacht. Het programma begint 's middags gratis in het voorcafé om half vijf met een akoestisch optreden van de gitaristen Barry Barnes (Sinnerboy, UK), Danny Vlaspoel (ex-Laundromat, NL) en Chris Stuckey (Shinkicker, UK). Deze drie heren zullen apart en met elkaar spelen wat een unieke set zal opleveren. Dan wordt er gepauzeerd van 19.00 tot 20.00, waarna de grote zaal opengaat voor drie elektrische optredens. Sinnerboy zal, aangevuld met de Duitse pianist Jan Sperhake, de hele LP “Irish Tour '74” spelen. Daarna komt de Nederlandse formatie Wolfpin van Marcel Scherpenzeel met o.a. stukken van “Live In Europe”, aangevuld met andere nummers van Rory Gallagher. Shinkicker zal tenslotte deze avond de LP “Stage Struck” in zijn geheel spelen. De finale wordt traditiegetrouw gedaan in een grote jamsession met duellerende gitaristen.

De kaarten voor deze avond kosten 15 euro, te bestellen via de website www.rorygallagher.nl of af te halen bij café De Zon, http://www.cafedezon.com/index.html Voorstraat 54, Wijk aan Zee, tel. 0251 374203.