zondag, februari 24, 2013

Sub40

Marco en Erik zijn vandaag naar de Lycurgus Run geweest in Krommenie. Marco wilde al een tijdje onder de 40 minuten lopen op de 10 km. Helaas kon hij niet starten in Schoorl.

Dan maar de beroemde en 'grootschalige' Lycurgus Run.

We liepen samen op. Erik zag dat het tempo mooi onder de 4:00 min/km was, maar Marco noteerde op zijn GPS tijden boven de 4:00. Na 3 km zag hij dat een tijd van sub40 niet meer zou lukken (gebaseerd op zijn GPS). Hij zei tegen Erik: "het gaat vandaag niet lukken, ga zelf maar versnellen als je kunt".

Erik versnelde licht, maar Marco bleef dicht in de buurt. Bij de 5km moesten we de 2e ronde lopen. De pittige wind in het open veld zorgden voor km-tijden boven de 4:00. Daarna weer wind mee en versnellen onder de 4:00 richting de finish.

Erik finishte in 39:10 en Marco bleef de aansluiting behouden en yes: doelstelling gehaald, sub40: 39:40.

Gefeliciteerd Marco.

p.s. Marco twijfelde of de afstand wel 10k was (GPS noteerde 9,7). En of het dan wel een 'echte' sub40 was. Maar de afstand klopt, zie hier (dus sub40).


3 Comments:

At 1:00 p.m., Anonymous jack said...

Erik en Marco, dat is klasse van jullie hoor. Volgende week weer gewoon trainen met die "ouwe man"?

 
At 4:00 p.m., Blogger Erik said...

he 'ouwe man': je moet wat mij betreft nog even geduld hebben, want komende 3 weken achtereenvolgens 20 van Alphen, CPC-loop en Spaarnwoudeloop. Maar Marco is er wel weer eerder denk ik. Gaan jullie weer lekker battelen :-)?

 
At 10:04 p.m., Anonymous Marco said...

Volgende week ben ik er weer. Maar uh .......... Ik heb je vorige week nog gevraagd om mee te gaan !! Erik, bedankt voor de check.

 

Een reactie posten

<< Home