zondag, februari 22, 2015

Trail by the Sea - Marathon

Ralph liep zaterdag de ZWARE Trail by the sea-Marathon.

Tip van de dag: op een punt appelgebak voor de start loop je altijd beter....

Omschrijving:
Fysieke uitdaging
Het strijdtoneel is de 'boswachterij van Westenschouwen', het strand, de 'Zeepeduinen' met de steile trap naar de top van de bunker en de beruchte 'Meeuwenduinen'. Sportpromotion Zeeland heeft weer een uniek parcours uitgezet, waarbij alle facetten van het traillopen zijn opgenomen.
Er wordt gelopen door de vrije natuur en over smalle onverharde paadjes (trails), waarbij de unieke combinatie van zee en land niet uit het oog is verloren. Het gevarieerde terrein over heuvels, door het bos, over duinen en het rennen langs het strand biedt vele uitdagingen. Naast de natuurlijke hindernissen zijn er enkele door de mens aangelegde barrières in het parcours opgenomen. Daarnaast kom je, als je er nog oog voor hebt enkele bijzondere panorama uitzichten tegen.


Trailrunning door dit gebied is een zware fysieke inspanning, waarbij je je benen en enkels traint omdat er over oneffen ondergrond gelopen wordt. Met je bovenlichaam moet je balans zien te houden. Verder vergt deze manier van lopen een grote mate van concentratie. Je moet constant kijken waar je loopt of je je hoofd niet tegen takken stoot of struikelt over over een afgewaaide tak of een een losliggende steen. Hierdoor ben je nog meer bezig met de natuur om je heen.

Zie ook het fimpje:

Uitslag:
Ralph werd 3e bij de senioren en 4e overall. Volgens Ralph ging hij 10 keer dood, maar wat een knappe tijd van 3:11u op dit zware parcours!!

En hier het verslag van Ralph op Dutch Road Runners.

Foto's (parcours):





2 Comments:

At 8:04 a.m., Anonymous Ralph said...

Ook nog even een link naar mijn verslag van deze mooie wedstrijd. http://www.dutchroadrunners.nl/profiles/blogs/je-hebt-zo-van-die-dagen-trail-by-the-sea-2015

 
At 8:39 a.m., Anonymous Erik said...

Link ook in de tekst erbij gezet. Mooie prestatie Ralph.

 

Een reactie posten

<< Home