zondag, september 16, 2007

DEM Duinloop seizoen 2007-2008

Na een succesvol eerste seizoen van de DEM Duinloop is de organisatie al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het komende seizoen.
Er worden weer een 4-tal wedstrijden georganiseerd waarbij gekozen is voor de volgende data; 7 oktober en 2 december 2007 & 3 februari en 6 april 2008.
Noteer deze data alvast in je agenda want voordat je het weet zal het eerste startschot weer vallen.
Het parcours van de DEM Duinloop over 5 en 10 km is hetzelfde gebleven. Er zal iedere keer om 10.30 uur gestart worden aan het Bastion bij het Sportfondsenbad en de finish is op het fietspad Plesmanweg ter hoogte van de Kuikensweg. De gehele wedstrijd voort door het tuindersgebied en gaat uitsluitend over verharde verkeersluwe wegen. De route zal door verkeersregelaars goed worden aangegeven en halverwege is er voor de 10 km een drinkpost aanwezig. Ook kan er weer net als vorig seizoen gebruik worden gemaakt van de kleedaccommodatie van het Sportfondsenbad waar zowel voor als na de loop nog een consumptie kan worden genuttigd.
De DEM Duinloop kent in het komende nieuwe seizoen ook een aantal nieuwe ontwikkelingen.
Om een KNAU certificaat aan de 10 km wedstrijd te kunnen verbinden is het parcours door de KNAU officieel opgemeten en goedgekeurd. Rondom de wedstrijden zal een klassement per leeftijdscategorie worden opgemaakt. Van iedere atleet zullen de 3 snelste wedstrijdtijden de rangschikking per klassement bepalen. Na de vierde wedstrijd op 6 april zal het eindklassement worden opgemaakt en worden er per categorie prijzen beschikbaar gesteld voor de 3 snelste mannen en vrouwen. Verder zal iedere deelnemer die 3 van de 4 wedstrijden heeft gelopen een mooie herinnering krijgen.
Ook zal er tijdens iedere wedstrijd een parcoursrecord worden ingesteld op de 10 km voor zowel de dames als de heren. Bij het verbreken van het parcoursrecord zal een geldprijs ter beschikking worden gesteld.
Op iedere wedstrijddag zal ook een paar loopschoenen welke door Sport 2000 beschikbaar zijn gesteld onder de deelnemers worden verloot.
De kosten voor inschrijving blijven hetzelfde namelijk € 2,50 en € 3,50 bij deelname aan resp. de 5 km en de 10 km.

Voor meer info: www.demduinloop.nl