maandag, januari 31, 2011

Rory Gallagher Tribute



Op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart 2011 zal in café De Zon het dertiende Rory Gallagher Tribute worden georganiseerd.

De Stichting Rory Gallagher Tributes Holland organiseert jaarlijks een muziekavond rond de geboortedag van de Ierse bluesgitarist Rory Gallagher. Rory is in 1995 overleden en sindsdien wordt hij over de hele wereld geëerd met tributes om zijn muziek levend te houden. In Nederland is dat nu voor de dertiende keer en de organisatie probeert steeds een ander, interessant programma samen te stellen.

Voor dit jaar was er extra inspiratie en aanbod van bands en heeft de organisatie besloten om voor twee avonden te gaan. Op vrijdag 4 maart 2011 zal er muziek uit de periode 1966-1970 worden gespeeld, de periode dat Rory speelde met de band Taste. Na 1970 ging hij verder onder zijn eigen naam met verschillende begeleidingsgroepen. Muziek uit die periode wordt gespeeld op zaterdag 5 maart 2011. In de middag eerst een akoestische set, 's avonds elektrisch versterkt met zeer bijzondere optredens.

Op het programma staat:

Vrijdag 4 maart 2011 vanaf 20:00 uur:
Brute Force and Ignorance uit Duitsland
Bullfrog Taste Express uit Nederland
Dave McHugh Band uit Ierland
Deze drie bands spelen dus een Tribute To Taste

Zaterdag 5 maart 2011 vanaf 16:30 uur:
Akoestische middag met o.a.
Monica Heldal uit Noorwegen
Dave McHugh uit Ierland
Markus Kerkeling uit Duitsland
Danny Vlaspoel uit Nederland met Barry Barnes uit Engeland

(pauze van 18:30 tot 20:00 uur)

Jinx uit Nederland
The Tony Edwards Band uit Engeland
Sinnerboy & Special Friends:
Barry Barnes, Dave Burns, Steve Tansley uit Engeland
Jan Sperhake, Markus Kerkeling, Oscar Niemuller uit Duitsland
Danny Vlaspoel uit Nederland


Monica Heldal komt speciaal voor dit ene akoestische optreden uit Noorwegen. Deze 20-jarige jonge vrouw zingt en speelt op engel-achtige wijze de nummers van Rory Gallagher op de akoestische gitaar. Dit belooft een heel bijzonder optreden te worden. Tony Edwards maakte heel snel furore met zijn Rory Tribute Band “Secret Agent”. Dat heeft hij enkele jaren met veel plezier gedaan, maar vind het nu tijd om met zijn eigen muziek door te gaan. De tweede CD met eigen werk is bijna klaar. Dat betekend dat dit optreden waarschijnlijk de laatste keer is dat Tony Edwards met Secret Agent een Rory Gallagher Tribute speelt. Datzelfde geldt voor Sinnerboy. Deze band heeft vanaf 1996 al tributes gespeeld. Nu wordt de band ontbonden. Zanger/gitarist Barry Barnes gaat solo door Europa met zijn akoestische gitaar, Dave en Steve gaan verder met Tony Dowlers Hellhounds. En om die periode van 15 jaar af te sluiten wordt er speciaal repertoire gespeeld dat niet door een trio kan worden gedaan, dus wordt de band aangevuld met de vier gasten op o.a. piano, accordeon en saxofoon. Ook dit wordt een heel speciaal, éénmalig optreden.



De entreeprijs per dag bedraagt 20,- euro, een kaart voor beide dagen kost 30,- euro. Reserveren kan via www.ticketmaster.nl of kijk op www.rorygallagher.nl

Groeten, Paul