zondag, maart 21, 2010

Hollen in het donker met Rinus


Rinus,hij volgt ons doen en laten altijd via onze site en reageert regelmatig en positief op onze activiteiten.

In het NHD een leuk verslag van zijn passie: "Ultralopen".


NHD
“Hollen in het donker”

Door Kees van Dalsem

Het zijn altijd twee wensen geweest van de Heemskerker Rinus van der Wal. Een marathon door het duingebied van Heemskerk en een loop over het strand bij nacht. Volgende week donderdag worden die twee elementen gecombineerd in de 50 kilometer lange avondetappe van de Be More ultraloop.

Van der Wal (45) is nog maar een paar jaar aan het lopen, maar heeft de smaak flink te pakken. Nadat hij een paar keer een marathon had gelopen, besloot hij eens een langere afstand te proberen. "Eerst dacht ik: die gasten die zo lang lopen sporen niet. Maar het is toch een verslaving..Helemaal omdat het me best wel makkelijk af gaat. Sommige mensen kijken een film van 3,5 uur, ik ga zo maar even een paar uur hardlopen", zegt de medewerk,er van Corus. Tijdens wedstrijden kwam hij andere ultralopers tegen. Een van hen, Léonie van der Haak, kwam met het idee om een ultraloop te organiseren met vijf etappes om daarmee geld in te zamelen voor Mother of Peace, een schoolproject voor kinderen in Zuid-Afrika.

Verzorging
Heemskerker Van der Wal bood zijn hulp aan en zorgde voor een route door het duingebied van Heemskerk en Castricum en over het strand. "Daarnaast zorg ik met mijn vrouw,voor de verzorging van de lopers en een aantal deelnemers blijven bij mij slapen. Ik loop zelf ook de 50 kilometer, want veel deelnemers kennen de weg niet door het duin."
Het is de tweede etappe van de vijfdaagse. De andere etappes, telkens 50 kilometer, lopen rond IJsselmuiden (woensdag 24 maart), Apeldoorn (26 maart), Uden (27 maart) en de slotetappe gaat van Alphen aan den Rijn naar het hoofdkwartier van Nike Nederland (inclusief eigen atletiekbaan) in Hilversum. Drie atleten lopen de totale afstand van 250 kilometer: naast Van der Haak zijn dat Martine Hofstede en Pieter de Boer. Van der Wal richt zich slechts op zijn eigen ronde donderdag. "Ik ben in voorbereiding voor de Jan Knippenbergmemorial."

Atleten uit de regio kunnen zelf ook nog meedoen aan de bijzondere avondetappe . Er is zelfs kans dat een van de snelste mannen van Nederland op de lànge afstand in Castricum aan Zee aansluit. Hugo van den Broek heeft het druk!
“Maar als hij een gaatje kon vinden, dan loopt hij een stukje mee, zegt Van der Wal"
De Heemskerker benadrukt dat het geen wedstrijd is. "Het is een groepsloop. Het is de bedoeling dat we rond de tien kilometer per uur gaan lopen. In de duinen zullen we waarschijnlijk niet harder gaan dan J acht kilometer per uur. Het is een zwaar parkoers en het moet wel een beetje leuk blijven. Het zou ook kunnen dat we de route iets inkorten als er windkracht acht staat."

De route over het strand van Egmond aan Zee naar Wijk aan Zee, 23 kilometer lang, wordt volledig verlicht. "Niet met lampen, maar iemand heeft brake lights beschikbaar gesteld die twaalf uur branden. Die leggen we dan ' s middags op het strand en we ruimen alles weer op na afloop. Dit is natuurlijk heel wat anders dan de Marquetteloop of de Egmond Halve Marathon. We verzoeken de lopers zich ook te verlichten. De loper die het mooist verlicht is krijgt een prijs."

1 Comments:

At 11:10 p.m., Blogger rinusrunning said...

Dank je voor het plaatsen en wie weet dat er atleten zijn die ook een aantal km willen mee lopen, vooral het avond/donker lopen op het strand moet toch iets speciaals wezen!.
Groet Rinus.

 

Een reactie posten

<< Home