dinsdag, februari 15, 2011

Hulpmiddelen bij het lopen

Waarschijnlijk is de inkt van deze dag nog niet droog of er is alweer een nieuw technisch snufje verzonnen om tijdens het hardlopen bij je te dragen.

"Hardloopgadgets" waarmee je thuis ook nog eens de meest fantastische analyses kunt maken en een persoonlijk logboek kunt bijhouden. Wat je onderweg denkt nodig te hebben, ligt aan de manier waarop je het hardlopen beleeft en bedrijft. Sporthorloges, hartslagmeters, mp3-spelers, iPods, snelheids- en afstandsmeters, stappentellers, caloriëntellers: het kan allemaal. Hou je van statistiek, controle en muziek en wil je maar één apparaatje mee onderweg, dan ben je aangewezen op meer geavanceerde en duurdere modellen.
Kijk op www.keep-on-running.nl voor de laatste trends en modellen.


Doping als hulpmiddel?
De Griekse arts Herodikos kende 500 v. Chr. een opmerkelijk recept om sporters op te peppen: melk uit de borsten van jonge moeders. Vreemd? 2500 jaar later wint de Finse hardloper Lasse Viren vier gouden medailles op de vijf en tien kilometer tijdens de Olympische Spelen van 1972 en 1976. Een bijzondere prestatie, zeker als je weet dat hij op de 10.000 meter in Munchen nog gevallen is. Toch is nog opvallender dat hij zijn overwinningen toeschreef aan: rendiermelk! Later werd overigens bekend dat hij ook niet vies was van bloeddoping.

Een trimmer.