zondag, maart 20, 2011

Opening uitkijktoren Kruisberg door de LOZ-ers

4 Comments:

At 4:46 p.m., Blogger rinusrunning said...

Leuk filmpje en bekend terrein.

 
At 10:11 p.m., Blogger gerard klaase said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 
At 10:17 p.m., Blogger gerard klaase said...

Helemaal super mannen!!! Te gekke muziek.Dit is het verschil tussen LOZ en VB. Is het laatste deel niet stiekem versneld opgenomen? (geintje natuurlijk.)
Gerard Klaase

 
At 11:54 p.m., Blogger Leon said...

Tumult rond de “Kruisberg” verklaard:

Vorige week zondagmorgen rondom de Kruisberg waren een aantal wandelaars hevig geschrokken van een groep wilde en woeste mannen.

Zij hadden gelijk melding gemaakt aan de boswachter omdat er zelfs een persoon bijliep met een soort wapen. Waarschijnlijk de leider die dit nodig had om de groep in toom te houden?
Ze werden door de boswachter gerustgesteld.

Het blijkt om een beetje a-typisch groepje mannen te gaan die hun cultuur hebben overgehouden uit een diepe verre oer-Heemskerkse traditie . Dit afkomstig van hun Germaanse voorvaderen en die dit in deze tijd nog steeds in ere houden door wekelijks, op zondagmorgen , een soort van rituele luidruchtige ereloop ( processie) houden rond of in de buurt hun heilige berg: “De Kruisberg”.

Nu deze berg voorzien is van een toren zagen de mannen dit aan als een soort ‘huldtoneel’ en waren dit aan het versieren met lint. Hun wijste en oudste (druïde) deed nog wat ceremonieel werk waarna ze luid roepend en dravend onder aanvoering van hun leider rondom ‘hun berg’een ronde liepen. Helemaal koosjer zijn ze niet natuurlijk, maar als u ze de volgende keer tegenkomt wees dan gerust! Gewoon niet op ze reageren.

 

Een reactie posten

<< Home