vrijdag, augustus 28, 2009

Wijckloop

Het Rode Kruis Ziekenhuis, ViVa Zorggroep en Heliomare houden dit jaar voor het eerst een gezamenlijk wandel- en loopevenement.

De drie organisaties hebben gezondheid en vitaliteit hoog in het vaandel staan. Met die insteek is een aantal medewerkers vrijwillig aan de slag gegaan om een wandel- en hardloopevenement te organiseren voor de eigen collega's, maar ook voor de inwoners van de regio.

Op zondag 13 september vindt de eerste Wijckloop plaats in het Noord-Hollands duinreservaat van Wijk aan Zee, Beverwijk en Heemskerk.
Deelnemers kunnen 10 en 16 km. wandelen of hardlopen over onverharde paden. De start is bij Heliomare, vandaar gaat men via het strand de duinen in. Doordat de route volledig door het natuurgebied gaat, en over heuvels,onverharde paden en de
Kruisberg, classificeert deze loop zich wel als een echte "trailrun";
een zwaar en uitdagend parcours. En een schitterende route,waar men kan genieten van
de natuur en men géén verkeer tegenkomt !

In eerste instantie is de loop bedoeld voor de medewerkers van de drie organiserende instellingen. Bij succes zal de loop een jaarlijks terugkerend evenement worden en toegankelijk zijn voor iedereen. Op dit moment zijn er nog startplaatsen beschikbaar, zowel voor wandelaars als voor hardlopers en ook voor mensen die niet bij een van de instellingen werken. Wie interesse heeft kan een kijkje nemen op www. wijckloop.nl en schrijf u in.

Vrijwilligers gezocht!
Het evenement is mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren en de inzet van vrijwilligers. Voor het goede verloop op de dag zelf, is de organisatie nog naarstig op zoek naar vrijwilligers die op het parcours willen helpen. Wilt u niet meelopen, maar wel meehelpen aan deze dag? Aanmelden kan via www. wijckloop.nl.